Bio ja palvelut

Mitä muusikkona oleminen minulle merkitsee

Muusikon työ on minulle asiakaspalvelua. Soittajana pyrin tarjoamaan korkeatasoisia musiikkikokemuksia, joissa virtuositeetti ja pettämätön tyylitaju yhdistyvät helppoon lähestyttävyyteen ja tuttuihin melodioihin. Onnistuneella keikalla soittajan ja kuulian välille syntyy tunneyhteys riippumatta siitä, esiinnytäänkö kadunkulmassa vai konserttisalissa.

Monipuolinen muusikko

Harmonikansoittajana hallitsen niin vaativat konserttinumerot, laulajien tai instrumentalistien säestykset kuin bändisoittamisen. En vierasta mitään musiikin genreä, mutta jazz – ja rytmimusiikki, maailmanmusiikki sekä moderni kansanmusiikki ovat lähinnä sydäntäni. Instrumenttejani ovat viisirivinen melodiabassoharmonikka, puhallettava accordina-soitin sekä Bugari EVO-digitaaliharmonikka. Tutustuthan näille sivuille kokoamiini videoihin. Niiden kautta lienee paras ja luontevin tapa tutustua muusikkouteeni.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat minulle vuosien varrella olleet muun muassa chansonartisti Tia Cohen, Django Collective Helsinki, Djangomania-yhtye, harmonikkataiteilija Mika Huusari, näyttelijät Satu Paavola ja Cecile Orblin, Kipinäteatteri, Näkövammaisteatteri sekä Näkövammaisten Kulttuuripalvelu Ry.

Muusikkona olen omimmillani, kun saan sisällyttää soittooni improvisaatiota jossain muodossa. Minulle improvisointi ei läheskään aina tarkoita soolon soittamista pää punaisena. Se voi tarkoittaa vaikkapa säestysstemman improvisointia ranskalaiseen valssiin tukemaan laulajan kulloistakin tulkintaa. Ennen kaikkea se tarkoittaa sitä, että keikalla pyrin kuuntelemaan sitä mitä tapahtuu ja elämään siinä mahdollisimman väkevästi.

Merkittävin harmonikansoittajana saamani tunnustus on Kultainen harmonikka-kilpailun toinen sija vuodelta 2015. Lisäksi olen voittanut kahdesti Harmonikansoiton suomen pelimannimestaruuskilpailun ensimmäisen palkinnon vuosina 2009 ja 2010. Kilpailumenestystä tärkeämpänä olen kuitenkin kokenut sen hyvän palautteen, jota olen soitostani saanut ihmisiltä vuosien varrella.

CV:stäni löydät yksityiskohtaiset tiedot koulutuksestani sekä projekteista, joissa olen vaikuttanut niin muusikkona kuin musiikkipedagogina.

Musiikkipedagogi

Valmistuin Metropolia-ammattikorkeakoulusta pop / jazz-musiikkipedagogiksi jouluna 2018. Opettajana ydinosaamistani ovat:

  • Improvisaatioon ja rytmimusiikkiin erikoistunut viisirivisen näppäinharmonikan soitonopetus. Hallitsen sekä standardibasso että melodiabassoharmonikat. Lisäksi tunnen hyvin Rolandin valmistamat digitaaliharmonikat ja osaan auttaa sinua soittimen mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Vahvuusalueitani harmonikkaopettajana ovat improvisointi, yhtyesoitto sekä melodiabassoharmonikan monipuolinen käyttö rytmimusiikissa. Opetan kaiken ikäisiä – ja tasoisia harrastajia sekä ammattiopiskelijoita, mutta en alle 7-vuotiaita lapsia. Puoleeni voi kääntyä kaikissa harmonikan soitonopetukseen liittyvissä kysymyksissä. Mikäli en olisi jostain syystä sinulle paras mahdollinen opettaja, laajojen verkostojeni kautta löytyy varmasti oikea henkilö.
  • Pistenuottien opettaminen. Opetan pistenuotteja kaikentasoisille näkövammaisille musiikin harrastajille sekä ammattiopiskelijoille. Pistenuotit on pistekirjoituksen pohjalle rakentuva merkkipohjainen nuottikirjoitus. Se on ainut laajasti käytetty notaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa näkövammaiselle pääsyn kaikkeen mustavalkoisen nuottikirjoituksen sisältämään informaatioon. Pistenuottiohjauksessa käytän oppimateriaalina yhteistyössä Riikka Hännisen sekä Ronja Pahaojan kanssa laatimaamme opipistenuotteja.fi-oppimateriaalia. Voit tutustua materiaaliin täällä.
  • GoodFeel-nuotinkirjoitusohjelmiston kouluttaminen. Koulutan näkövammaisia käyttämään Dancing Dots-yrityksen valmistamaa GoodFeel-ohjelmistokokonaisuutta. Kyseisen ohjelmiston avulla sokea pistenuottien käyttäjä voi kirjoittaa pistenuotteja, jotka ohjelmisto muuntaa automaattisesti näkevien nuoteiksi sekä toisin päin. Lue Lisää GoodFeel-ohjelmistosta Dancing Dots-yrityksen kotisivuilta.
  • Autan näkövammaisia musiikin harrastajia saavutettavuus – ja edunvalvontakysymyksissä. Ikävä kyllä monet musiikkioppilaitokset sekä harrastusyhteisöt eivät vielä tunne näkövammaisen harrastajan erityistarpeita. Olen näiden asioiden vankka kokemusasiantuntija. Puoleeni voi kääntyä kaikissa näkövammaisen musiikinharrastajan sekä ammattiopiskelijan pulmatilanteisiin sekä erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.
  • Opetan musiikin teoriaa, säveltapailua sekä musiikin hahmottamista kaiken tasoisille näkeville ja näkövammaisille opiskelijoille. Oletko hakemassa musiikin ammattiopintoihin, mutta tuleva teoriakoe jännittää? Oletko musiikin harrastaja, joka haluaisi verrytellä kauan sitten unohtuneita teoria-asioita? Puoleeni voi kääntyä kaikissa aihealueeseen liittyvissä kysymyksissä.

Nuotinkirjoitus ja musiikin sovittaminen

  • Sovitan musiikkia kaikenlaisille yhtyeille soolosoittimista suuriin viihdekokoonpanoihin. Onko sinulla sävellys, josta tarvitsisit sovituksen omalle bändillesi tai vaikkapa harrastusryhmän käyttöön? Ota minuun yhteyttä. Laadin sinulle avaimet käteen-tyylisen tarjouksen työn suorittamisesta. Jos niin sovimme, voin tulla myös harjoituttamaan tekemäni sovituksen yhtyeellesi.
  • Teen transkriptioita eli kirjoitan nuoteiksi musiikkia äänitteen perusteella. Onko sinulla sävellys, josta tarvitsisit itsellesi tai bändillesi selkeän nuotin? Lähetä minulle audiotiedosto haluamastasi materiaalista. Laadin sinulle avaimet käteen-tyylisen tarjouksen työn suorittamisesta. Lähtökohtaisesti transkriptiotyö tarkoittaa audiotiedostossa olevan musiikkikappaleen nuotintamista sellaisenaan. Halutessasi voin kuitenkin laatia kappaleesta myös uuden sovituksen.
  • Valmistan pistenuotteja. Onko sinulla mustavalkonuotti, josta haluaisit itsellesi pistenuotin? Lähetä minulle haluamasi nuotti PDF tai MusicXml-muodossa. Laadin sinulle avaimet käteen-tyylisen tarjouksen työn suorittamisesta. Valmiin pistenuotin voin toimittaa sekä paperimuotoisena että digitaalisessa formaatissa.