Hinnoitteluperiaatteet

Hinnasto

  • Livekeikkojen Peruspalkkio 200 € per muusikko. Tällä saat livemusiikkia korkeintaan 45 minuutiksi.
  • Lisäpalkkio on 50 € per muusikko alkavalta kolmevarttiselta. Kahden setin keikan esiintymispalkkio olisi siis 250€ per muusikko.
  • Matkakulut laskutetaan erikseen
  • Etäkeikkojen peruspalkkio on 150 € per muusikko.
  • Etäkeikkojen lisäpalkkio on 50 € per muusikko alkavalta kolmevarttiselta. Kahden setin keikan esiintymispalkkio olisi siis 200 € per muusikko.

Hinnoitteluperiaatteet

Luethan seuraavan osion huolellisesti. Tämä artikkeli kertoo sinulle tärkeää tietoa palveluidemme hinnoittelusta. Se siis auttaa sinua valitsemaan tilaisuuteesi paketin, jolla saat käyttämällesi rahalle parhaan mahdollisen vastineen. Keskuudessamme kulkee yhä myyttejä esiintymispalkkionsa keikan jälkeen kurkkuunsa kaatavista pelimanneista. Luettuasi tämän tekstin ymmärrät ehkä vähän paremmin, mitä kuluja esiintymispalkkiolla pitää voida kattaa.

Kun varaat verkkokaupan kautta keikan, maksat vain esiintymispalkkion. Kaikkien livekeikkojen osalta matkakulut laskutetaan aina erikseen! Kaikkien livekeikkojen esiintymispalkkio on vähintään 200 € per muusikko. 200 €:lla voit saada musiikkia korkeintaan 45 minuutiksi. Jos tilaat kauttani muusikon livekeikalle, esiintymispalkkio on siis aina vähintään 200 € riippumatta siitä, soittaako muusikko 45 minuuttia putkeen vai ainoastaan yhden kappaleen.

Jos soitettavaa on yli 45 minuuttia, kunkin muusikon perustaksaan lisätään 50 € per yksi setti (45 minuuttia). Jos siis tilaat yhden muusikon, maksaa 1 x 45 minuuttia 200 €, 2 x 45 minuuttia 250 € ja niin edelleen.

On tärkeää huomioida, että settihinnoittelu (50 € hintaa per alkava kolmevarttinen) on voimassa myös silloin, kun soitettavat 45 minuutin setit eivät tule täyteen. Esimerkki: jos haluat muusikon soittavan tilaisuudessasi yhteensä 55 minuuttia, yhden muusikon esiintymispalkkio on tuolloin 250 euroa. Samalla 250 €:n hinnalla saisit musiikkia myös yhteensä 90 minuutiksi. Onkin siis suositeltavaa käyttää muusikon palveluita mahdollisimman tehokkaasti, jotta saat rahallesi parhaan mahdollisen vastineen. Huomioi myös, että kolmen vartin esiintyminen on mahdollista myös pilkkoa siten, että se esitetään esimerkiksi kolmessa 15 minuutin osassa erikseen sovittavina ajankohtina. Perustaksan päälle tuleva hinta määräytyy joka tapauksessa sen mukaan, montako alkavaa kolmevarttista soittamista on ensimmäisen setin jälkeen.

Settien määrä ja pituudet sovitaan aina ennen tilaisuutta. Jos kävisikin niin, että sovittu 45 minuutin esiintyminen vahingossa ylittyisi vaikkapa viidellä minuutilla, lasku lähetetään aina sen mukaan mitä etukäteen on sovittu.

Etäkeikkojen hinnoittelu toimii samojen periaatteiden mukaisesti. Näissä perustaksa on kuitenkin 50 € halvempi. Yhden soittajan peruspalkkio on siis 150 € per muusikko.

Esiintymispalkkio sisältää korvauksen kaikesta muusikon työajasta sisältäen työmatkoihin sekä harjoittelemiseen käytetty aika. Yhden biisin pistokeikka voi olla muusikolle ajankäytöllisesti aivan samanlainen tilanne, kuin jos hän soittaisi paikan päällä 45 minuuttia putkeen. Muusikon työssä itse soittotilanne on vain hyvin pieni siivu koko työsuoritteeseen käytettyä aikaa. Kun muusikko on esiintymispaikalla, se on muusikon työaikaa riippumatta siitä, käytetäänkö sitä soittamiseen, roudaamiseen vai takahuoneessa oman soittovuoron odottamiseen. Itse keikkapäivän lisäksi muusikon työaikaa kuluu myös harjoittelemiseen. Muusikko harjoittelee säännöllisesti oman instrumenttinsa perussoittotaitoa. Tämän lisäksi jokaiselle keikalle tulevat kappaleet harjoitellaan huolellisesti ennen esiintymistä. Harjoittelemiseen voi mennä aikaa riippuen esitettävistä kappaleista kahdesta jopa kymmeneenkin tuntiin. Ammattikäytössä olevat soittimet tulee myös huoltaa säännöllisesti. Esimerkiksi harmonikan vuosittainen viritys ja huolto maksaa vähintään 600 €. Näiden kuluerien lisäksi on tietysti vuotuiset asumis, eläke, vakuutus, markkinointi, internet, puhelin, vero – ja ruokakustannukset. Nämä kaikki kuluerät pitää voida kattaa esiintymispalkkioista.

Tämä varsin karkea hinnoittelumalli on laadittu eräänlaiseksi rautalankamalliksi tilaajille. Tätä hinnoittelumallia voi soveltaa sellaisenaan, kun varaat verkkokaupasta sinne valmiiksi hinnoiteltuja esiintymisiä. TÄmän avulla on suunnilleen hahmotettavissa se rahamäärä, joka muusikon /muusikoiden palkkioihin olisi syytä varata. On kuitenkin olemassa tilanteita, joihin tätä hinnoittelumallia ei voida järkevästi soveltaa.

Esimerkki: tilaaja varaa soittajat keikalle tilaisuuteensa, jossa ensimmäinen 20 minuutin setti on klo 10 aamupäivällä. Toinen, niin ikään 20 minuutin setti on kuudelta illalla. Keikkapaikka on niin kaukana, että paikan päällä on oltava koko päivä. Tällaisissa tilanteissa palkkio on ilman muuta isompi kuin 200 € per muusikko, koska työpaikalla on oltava koko päivä, oli soittamista eli ei. Tällaisista keikoista laadin tilaajalle aina räätälöidyn tarjouksen.